Hva er det med tankene våre?

Share

tanker om livet«Slik en mann (kvinne) tenker i sin sjel, slik er han» er det noe som heter.

Vi er mange som har vært/eller står i krevende livssituasjoner. Omstendigheter som kan virke umulige å komme ut av.

Kineserene har ikke noe eget skrifttegn for krise. Tegnet som de bruker for dette er sammensatt av to tegn; nemlig av det for SJANSE og det for PROBLEM.

Selv om en eller annen befinner seg i krise, har vedkommende alltid begge aspekter til rådighet – vi stilles over for aktive VALG vi må ta.

Hvordan vi TENKER om krisen som har nådd oss, er altså avgjørende. Når vi har fått en viss oversikt over situasjonen, og fått den hjelpen vi trenger, er det altså mulig å tenke at enten er det nye MULIGHETER/sjanser som kan vokse ut av det jeg står midt i, eller så vil dette bli et problem for meg.

Er det virkelig så enkelt?

Nei, ingenting er enkelt, men alt kan vi øve oss på! Om en tenker at i andre enden finnes det nytt håp, ja da er det vel verdt å ta sjansen på å øve opp tankelivet vårt når livet ikke ble som vi tenkte?

For det finnes alltid HÅP!

Bibelen underviser oss om at vi skal ta «tankene til fange». Hva betyr det i praksis?

Når katastrofetanker/problemtanker/løgntanker når oss, AVSLØRER vi dem. Vi kan ikke forhindre at de kommer, men vi kan nekte at de «bygger rede» i oss. Vi sender dem aktivt av sted igjen – vi tar et valg!

Når mulighetstanker når oss (tanker om fremtid og håp), omfavner vi dem, og bevarer dem i vårt hjerte.

De som kjenner meg og min familie vet at vi går igjennom en stor sorg i livet. Avgjørende for at jeg er kommet langt ut i sorgprosessen er først og fremst at jeg har en himmel over livet mitt, og en Gud som styrker mitt indre dag for dag!

Dernest har valgene jeg har tatt underveis vært retningsgivende for at håpet om en god fremtid igjen begynner å ta plass i livet mitt!

Enkelt? Nei! Er det mulig? JA

Denne uka utfordrer vi alle venner av Mulighetenes Hus til å øke bevisstheten om hvilke tanke du tenker om deg selv, og de omstendighetene du står i! Er det tanker til ulykke eller tanker til håp? Er du problemfokusert eller mulighetsfokusert?

Hvor du plasserer tankene dine, avgjør hvilken frukt du bærer i livet!

HUSK: Du er VERDIFULL!! Gud har skapt deg for en hensikt, og Han kan snu det vonde til noe godt i livet ditt!

«NEVER, NEVER GIVE UP!

Dette innlegget ble publisert i Hva skjer?. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *